BUG Unwanted change of course
Post by iconPost by WoKeN | 2018-09-08 | 11:00:34

In the Pacific Record I noticed since yesterday that my course is changed after I log out. For instance I set course for 129, log out and then when I log in again the course is 126.

In fact, just a minute ago I saw my course being changed from 128 to 132, WITH ME DOING NOTHING!

Anyone has the same problem?

PS I notified Jessica

commenticon 23 Comments
Post by iconPost by Stormbringer | 2018-09-08 | 13:03:43
Assume you mean when locking TWA. I've also noticed a degree or two off from my previously set course when logging back on. Telling myself it is just the same lag issue between server and client that makes it tricky to sail near land. Dashboard this morning shows my course being as previously set.
Post by iconPost by Stormbringer | 2018-09-08 | 13:03:43
Assume you mean when locking TWA. I've also noticed a degree or two off from my previously set course when logging back on. Telling myself it is just the same lag issue between server and client that makes it tricky to sail near land. Dashboard this morning shows my course being as previously set.
Post by iconPost by WoKeN | 2018-09-08 | 13:26:19
Yeah with locked TWA, sometimes the difference was as much as 5/6 degrees. I thought it was me until I saw the course change happened in front of me own eyes...

It cannot be a server/client issue I think as it happens also when I did not change course when logging out.

Unfortunately I cannot check it with the dashboard as I play exclusively on my iPad.


Post by iconPost by Stormbringer | 2018-09-08 | 13:04:12
Not sure how that double post happened my bad.
Post by iconPost by MidnightFoiler | 2018-09-08 | 15:54:12
Just happened to me, out to home and back in again to force a redraw and went from 52 to 37 degrees TWA. Seen similar things recently, I would hope it is a client bug and leaving it would correct itself but I'm not game to try it!!!
Post by iconPost by zezo | 2018-09-09 | 07:05:02
Looks like the client sees wrong wind, then issues a TWA command combining your intended heading and the wrong wind direction.
Post by iconPost by Stormbringer | 2018-09-10 | 03:20:03
Seeing it more severe recently. Only 2-3 degrees but when you're in 30+ knots 152 TWA is .8 knots slower than 150. Dashboard still never shows an anomaly though.
Post by iconPost by Flying Phil | 2018-09-10 | 08:41:09
Same problem for me, only yesterday I lost few degrees 3 times in the morning. And since that, i check every hour if my angle is still correct.
Other problem : 2 times last week one of my programmation changed to 0 degrees
Post by iconPost by mak08 | 2018-09-10 | 12:47:54
Did anybody see incorrect/unexpected TWA or heading values in the dashboard?

I encountered a similar bug several times, but the TWA/heading display in the game UI fixed itself with the first server update (one or two mintues after logging in to the race). The dashboard never showed incorrect values.
Post by iconPost by Stormbringer | 2018-09-13 | 00:36:09
Same for me, dashboard was always accurate.
Post by iconPost by WoKeN | 2018-09-10 | 13:46:09
Checked now with dashboard, seems that course changes is not shown in the dashboard. Yesterday again course changed from 129 to 119 after log out. Dashboard showed still 129. When I re-adjusted back to 129, the dashboard showed change from 129 to 129. Beats me...

Strange thing is that it is not happening all the time and does not occur in Figaro...

PS crickets from Jessica...
Post by iconPost by huditojo | 2018-09-12 | 12:41:52
Well, in FÍGARO race, when I log in with my phone, I set the coordinates and it only takes a few seconds to the boat turns around without me doing any action...
Post by iconPost by Flying Phil | 2018-09-13 | 16:34:49
It's worse than ever at the start of the figaro 4 : i put an angle of 146, i quit the race and get back : the angle is 149. I tried 3 times in five minutes with the same result...

Post by iconPost by WoKeN | 2018-09-14 | 21:43:08
What does the dashboard indicate about the changes?
Post by iconPost by zezo | 2018-09-16 | 19:08:06
No command is issued, regardless of TWA lock state. A game reload (like F5) fixes it for me, but it's pain in the ass.
Post by iconPost by Flying Phil | 2018-09-15 | 11:29:14
I didn't take a look... next time i'll do it
Post by iconPost by Ormetkruper | 2018-09-24 | 21:31:36
A lot of bugs in MACIF now. Autosail come an go on and off causing sail penalty. Heading changes all the time...
Post by iconPost by toxcct | 2018-09-25 | 06:37:15
Ah ah, glad I'm out of these races now :)
Post by iconPost by zezo | 2018-09-25 | 10:32:04
Glad I did not pay the fee for that one ;-)
Post by iconPost by lorenzo | 2018-09-25 | 12:39:30
Glad I do not give a penny to those guys since 2017 :-)
Post by iconPost by Ormetkruper | 2018-09-25 | 14:54:40
Well I did pay for this one... Have not payed for a race since last VOR. So no more money to VR any more, since I am not good enough to win any races.

Autosail went off after only 4 hours and left me with wrong sail for 2 hours until I woke up and saw it. When I reactivate autosail I had 14 hours left instead of 12.

It´s a fun game but it is too buggy to pay for now. So until next VOR I sail nomoney and train/learn better tactics and maybe to run without zezo :-)
Post by iconPost by ogin8 | 2018-10-06 | 05:58:37
Question to all affected with "unwanted change of course".

When you seting a new course, do you wait for confirmation from the serwer that your course has been validated?



It is also applicable to manual sails change.



Post by iconPost by zezo | 2018-10-06 | 16:47:40
Yes, in general. When the game is stuck with wrong wind data and does not display proper TWA it does not issue the confirmation either.
border
Topics list
Posts
border
2
border
border
4
border
border
6
border
border
8
border
border
48
border
border
17
border
border
4
border
border
Copyright 2009 by ZEZO.ORG. All Rights Reserved.