Autosail bug?
Post by iconPost by mak08 | 2018-06-15 | 13:09:44

Hi,

I keep enabling Auto sail in the Atlantic (no full options - consuming a valuable card each time) and the game UI changes the selected sail from HG to C0.
When I check 2min later, Auto sail is off, the sail is back to HG, but the card count has decreased.

There is no sail change or penalty shown in the dashboard. Looks like server ignores the command, except that one card is consumed each time.

Michael

commenticon 5 Comments
Post by iconPost by zezo | 2018-06-15 | 13:23:56
It looks like it's the client that ignores the autosail state. The dashboard shows correct data in the server stream.
Post by iconPost by mak08 | 2018-06-15 | 13:39:14
Oops, you're right, the dashboard is actually showing the accumulated Auto sail time.

In my defense, the UI has done its best to confuse me, showing a sail change that didn't happen :-(

Maybe this bug came with the latest UI feature (transparent boat at scale 1nm and below).
Post by iconPost by zezo | 2018-06-15 | 13:54:59
I got hit by the problem myself today in the Atlantic record.

It's a nasty bug because if you panic and switch to the desired sail manually you will probably lose your accumulated time.
Post by iconPost by pomale | 2018-06-15 | 15:58:25
In Clipper to Seattle, having set autosails, I woke up to see my boat at a 0,8 kn speed. Best sail would have given 2 kn. Thank‘s VR for the crappy interface. Just some places in the ranking, I suppose the punishment for NMS‘s.

Post by iconPost by Ursus Maritimus | 2018-06-15 | 17:16:50
you get a sailchange penalty at the start of Atlantic if you don't start with Jib ...
border
Topics list
Posts
border
2
border
border
4
border
border
6
border
border
8
border
border
48
border
border
17
border
border
4
border
border
Copyright 2009 by ZEZO.ORG. All Rights Reserved.